Ihminen kylvää, mutta Jumala antaa kasvun

Share |

Tiistai 29.9.2015 klo 21:10 - Lottariina Hämäläinen


peruna.jpg

Nyt takanani on päälle vuosi työtä Eväät Arkeen –projektin parissa. Henkilökohtaisista syistä siirryn toisiin työtehtäviin lokakuun alusta alkaen. Matka Eväät Arkeen –projektin kelkassa mukana Operaatio Ruokakassin toiminnassa on ollut monivaiheinen ja kasvattava. Kun hain tätä työpaikkaa keväällä 2013 työtä kaupiteltiin unelmaduunina. Sitä se on ollut monessa mielessä. Harvassa työpaikassa pääsee käyttämään näin monipuolisesti omaa luovuuttaan. Harvoin saa työskennellä näin mukavassa työyhteisössä. Harvoin on mahdollisuus yhdessä työyhteisönä pyytää Jumalan apua vaikeisiin tilanteisiin.

Haluan kiittää teitä kaikkia mukavista ja siunaavista yhteisistä hetkistä. Erityisesti haluan kiittää työkavereitani Jaria ja Katia. Jaria, joka on jaksanut kuunnella turhautumistani milloin mistäkin työhön liittyvästä ongelmasta ja joka on myös jaksanut ampua alas älyvapaita ideoitani projektin suhteen ja ennen muuta joka on auttanut minua reflektoimaan omaa kasvuani ihmisenä. Ja Katia, jonka kanssa on ideoitu uusia juttuja yhdessä ja jonka kanssa on jaettu monet ilot ja surut etenkin auton kyydissä työpisteeltä toiselle siirtyessä. Teistä on tullut minulle kovin rakkaita.  

Syksyllä 2014 näin unen, jossa olimme suurella joukolla Operaatio Ruokakassin kuvitteellisella varastolla. Varasto oli täynnä roinaa ja romua (kuten todellinenkin varasto usein on). Aloitimme kokouksen varaston yläkerrassa, mutta itse livahdin kokouksesta istuttamaan kukkasipuleita ja siemeniä varaston seinustalle. Se oli minun tehtäväni.

Toivon kylväneeni hyviä siemeniä työjaksoni aikana. Ja toivon, että niistä kasvaa tai on kasvanut iloa ja hyötyä mahdollisimman monelle. Uskon kuitenkin, että ennen muuta Jumala laittoi minut tälle paikalle itseäni varten, sillä olen saanut kasvaa paljon hengellisesti.

Kiitos myös teille, joiden elämässä olen saanut olla mukana avunantajana, rohkaisijana tai ihan vain kuuntelijana, ihmisenä ihmisen rinnalla. Ja kiitos Jumalalle, joka on antanut ja antaa jatkossakin viisautta ja voimia meille kaikille vaikeiden elämäntilanteiden keskellä.

 

"Mitenkä tätä kaikkea
nyt osaisi
niin tekemällä tehdä
hartiavoimin?
Kun kohtaan jonkun ihmisen
                             jaksamaan väsyneen –
olen vain siinä
kuin kaisla kaislan vieressä
puu samassa kivun ryteikössä.
Ja tuuli humisee
– annan sen humista –
välitsemme ylitsemme.
Tai myrsky. Vie pilvet pois.
Tuo ehkä uudet
Tai lakaisee taivaan tyhjäksi
auringon paistaa
ryteikön läpi.
 
Tai sitten äkkiä
käteeni
                             kädelleni
putoaa pisara lumikide
lahja jonka annan pois
milloin kivulla
                             milloin ilolla –
kuitenkin olet vähemmän yksin
sen saatuasi.
Vähemmän väsynyt."
 
– Maaria Leinonen

Avainsanat: hyvästit, kiitos, #Operaatioruokakassi, #surplusfood


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini