ON SYKSY TULLUT MYÖS MUN ELÄMÄÄN

Share |

Keskiviikko 22.9.2010 klo 21:14 - Pertti Verho


ON SYKSY TULLUT MYÖS MUN ELÄMÄÄN

keskiviikko 22.9.2010 - pertti

 

 • Upea kesä on takanapäin. Lämmintä piisasi, kiitos Jumalalle, ei kuitenkaan liian kanssa. Vietimme vaimoni kanssa tosi hienon kesäloman Turunmaan saaristossa. Olimme kahdestaan liki kolme viikkoa veden äärellä! Vain ystäväpariskuntamme kävivät yökylässä. Poikamme piipahti omien laskujensa mukaan kolmen päivän visiitillä. Hän saapui myöhään maanantai-iltana ja lähti ensimmäisellä lautalla keskiviikkoaamuna. Ojalankaan laskuopin mukaan tästä ei ihan kolmea päivää kerry?

 • Parisuhteen kannalta yhteisen ajan viettäminen on kultaakin kalliimpaa. On aikaa jakaa ajatuksiaan, puhua ja tulla kuulluksi. Me kaadoimme yhdessä pari puuta, uimme ja lepäilimme rannalla. Muutaman kerran piipahdimme ihmisten ilmoille käydessämme kaupassa Kustavissa. Yhdessä ollessa keskinäinen rakkaus saa virkistystä ja halu selkeämpään sitoutumiseen omaan puolisoonsa syvenee. Hieno juttu! Julistaudun parisuhdeasioiden puolestapuhujaksi. Parisuhteeseen pitää ja kannattaa satsata! Kannattaa ilmoittautua vaikkapa Mennään eteenpäin –parisuhdeviikonloppuun tai mennä leirille. Hyvä ja toimiva parisuhde tässä itsekeskeisessä maailmanmenossa on kultaakin kalliimpaa.

 • Olimme mukana Suomen vapaakirkon kesäjuhlilla Helsingissä heinäkuussa. Kuunnellessani nuorisotyöntekijä Tommi Koivusen ja kiinalaisen veli Junin puheita vaivuin mietteisiin, jotka kuiskuttelivat synkähköjä ajatuksia itsestäni. Tunsin itseni puolivillaiseksi ja kelvottomaksi tehtävissäni, joita teen seurakunnassani ja Operaatio Ruokakassissa. Sitten kuin vähän yllättäen näin mielessäni tapahtuman ja mieleni täyttivät ajatukset Jeesuksesta, joka tuli ottamaan kastetta Johannes Kastajalta. Johannes esteli aluksi. Hän esitti, että Jeesuksen pitäisi kastaa hänet. Mutta Jeesus sanoi, että näin tulee tehdä. Johannes oli kelvollinen kastamaan Jeesuksen. Ja tuon hetken seurauksena Jumalan nimi kirkastui ja tuli kunniaan. Koin Jumalan rohkaisevan minua. Minäkin saan palvella.

 • Kolmas upea juttu viime kesältä oli Mikaelin seurakunnan järjestämä Hengen uudistus kirkossamme –kesäjuhlat, joissa Operaatio Ruokakassi sai vastata juhlaväen muonituksesta. Työn lomassa huomasin, kuinka mukaviin ihmisiin olenkaan saanut tutustua Operaatio Ruokakassin kautta.

 • Syyskuun tulemisen myötä innostukseni hyötyliikuntaan, jota olen tähän asti suorittanut työmatkapyöräillen, mureni melkein yhdellä iskulla. Tuntuu, että aina sataa. Tai, että aamulla on jo niin pimeää, että pyöräillessä en näe tien kuoppia riittävän hyvin. Siksi pyöräily ei ole enää niin mukavaa kuin kesäaikana. Kynnys auton käyttämiseen on tullut äärimmäisen matalaksi.

 • Olen nostanut veneen jo talvitelakalle. Ikivanha meriläinen. Siinä riittäisi puuhaa. Olisi pesemistä, peittelemistä ja moottorin huoltoa. Kaiken kukkuraksi huomasin viimeisellä merireissulla ajokatoksessa jonkinasteista puun lahoamista, joka pitäisi korjata. Hyötyliikunta muuttuu paniikkinikkaroinniksi.

 • Syksy toi mukanaan taas aamupiirin, jossa olen uskollisesti käynyt muutaman vuoden ajan. Kokoonnumme tiistaiaamuisin Ravintola Gardeniassa klo 7 jälkeen, 20 – 30 ihmistä. Jumalan läsnäoloa ja aamupala (joka mielestäni on aikamoisen vaatimaton tai samanlainen kerrasta toiseen). Olen kokenut tämän piirin itselleni tärkeäksi. Jumalakin on sitoutunut piiriimme. Hyvä näin.
 • Operaatio Ruokakassi valittiin Turun osakilpailun voittajaksi Aamuset-lehden järjestämässä vuoden kaupunkitekokilpailussa. Tosi hieno juttu! Tuntuu hyvältä, että tekemämme työ vähävaraisten ja köyhien ihmisten parissa, on noteerattu näin upeasti. Pääsimme loppukilpailuun, jossa valitaan koko Suomen kaupunkiteko.

 • Syksyn tultua Operaatio Ruokakassissa mukana olevat seurakunnat ja järjestöt jatkavat taas kaupunkiteon tekemistä täydellä höyryllä. Kasseja pakataan, ruokaa valmistetaan ja ihmisiä kohdataan. Naantalin Waihtoehtoyhdistys liittynee mukaan työyhteyteemme jo aivan lähiaikoina. Toivon sydämestäni, että myös Pelastusarmeija pyörtää keväisen eroamispäätöksensä ja tulee takaisin mukaan Operaatio Ruokakassiin siitäkin huolimatta, että OR:stä tulee rekisteröity yhdistys. 

 • Ja mitä vielä odotan: Lokakuun etelänmatkaamme, avantoa Ispoistenrantaan ja lunta.
 • Poikani uimariuran aikana omat yhteiset etelänmatkamme jäivät kokonaan tekemättä, koska oli tärkeää, että hän sai harjoitella myös ulkomailla.
 • Yksi talven suurimmista nautinnoistani on herätä aamulla kello 6 ja lähteä vaimoni kanssa suoraan sängystä Ispoistenrantaan uimaan (tai pulahtamaan) kylmään veteen. Siinä unet karisevat silmistä ja virkeyttä riittää mukavasti koko päivän matkalle!
 • Viime talvena hiihdin paljon. Toivon, että paksu ja pitkäaikainen lumivaippa peittäisi turkulaisen maiseman tänäkin talvena.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini