Share |

                                                              

Meillä oli Niemelän Jarin kanssa ilo osallistua vuoden 2013 Asunnottomien yöhön Turun Kauppatorilla. Koleasta ja sateisesta säästä huolimatta tunnelma oli lämminhenkinen. Aurinkokin hieman pilkahti  ja sade taukosi siksi aikaa kun avuntarvitsijat jonottivat ruokajonoissa. Kiitokset kaikesta runsaslukuiselle vapaaehtoisjoukolle ja ennenkaikkea Jumalallle, joka myös säät ja ilmat säätää. Jarille Naantaliin lämmin kiitos hyvistä kuvista!

 

asunnottomien_yo_2013_erja_ja_ystavat.jpg

 asunnottomien_yo_2013_vapaaehtoiset.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eväät Arkeen jalkautui

Eväät Arkeen projektin työntekijät osallistuivat 28.9.2013 Antti Hirviniemen kutsumana Turun Helluntaiseurakunnan järjestämään diakoniatyömuotojen päivään. Tapahtuma järjestettiin Runosmäen nuorisotalolla. Olimme paikalla kertomassa projektistamme ja tutustumassa yhteistyökumppaneihin, vapaaehtoisiin ja asiakkaisiin.

Taivaan Isä suosi päivää aurinkoisella säällä ja rakkaudellisella ilmapiirillä. Kiitos kun saimme olla mukana toteuttamassa päiväänne!

siunauksin Jari ja Erja

Kuvassa alla diakoniapastori Antti Hirviniemi ja Eväät Arkeen projektikoordinaattori Jari Niemelä

evaat_arkeen_jari_ja_antti_hirviniemi.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaksi palkattua työntekijää on jalkautunut leipäjonoihin ja seurakuntiin Turun seudulla

Operaatio Ruokakassi aloitti 1.5.2013 kahden palkatun työntekijän voimin Eväät arkeen nimisen nelivuotisen projektin RAY sekä Turun kaupungin rahoituksen turvin. Projektin tavoitteena on jalkautua ruokakassijonoihin kartoittaen avuntarvitsijoiden tarpeet mutta ennen kaikkea niissä käyvien ihmisten monitahoinen auttaminen sekä auttajien tukeminen ja kouluttaminen.

Eväät arkeen on pilottihanke, jonka kautta kokeillaan ja istutetaan 360° diakoniakäytäntöä valtakunnallisesti ainutlaatuisen yhteistyöhankkeen, Operaatio Ruokakassin, kautta eri kristillisten järjestöjen ja seurakuntien toimintaan. Ainutlaatuisen Operaatio Ruokakassista tekee se, että köyhien auttamistyö on toteutettu yhteistyössä eri järjestöjen toimijoiden kanssa organisoidusti ja kaikki tapahtuu ilman palkattua henkilökuntaa. Työtä tehdään oman työn ohella ja vapaaehtoisvoimin seitsemän päivää viikossa ja melkein 24 tuntia vuorokaudessa. Yksistään toimintakulttuuriltaan erilaiset tahot ovat jo oma haasteensa, vaikka tekevätkin saman asian ympärillä työtä. Eväät arkeen projektin 360° merkitsee sitä, että siitä hyötyvät leipäjonoissa olevat avuntarvitsijat, toiminnan ympärillä tai sen kynnyksellä olevat vapaaehtoiset ja vapaaehtoisiksi haluavat sekä järjestöissä että seurakunnissa diakonisesta työstä vastaavat henkilöt.

Vaikka projektin työntekijöillä on myös omaa vastaanottoa avuntarvitsijoille, on tarkoituksena kuitenkin ennemmin tukea ja vahvistaa sekä kouluttaa järjestöissä olevia vastuuhenkilöitä, jotta he saisivat välineitä kohdata avuntarvitsijat ja auttaa heitä. He jo nyt tuntevat alueensa avuntarvitsijat ja pitempiaikainen vierellä kulkeminen ja tukeminen ovat mahdollista – ei kannata keksiä pyörää uudestaan, koska se on jo keksitty. Vain erityistä selvittelyä ja apua vaativat asiat tulevat projektin työntekijöiden ratkottaviksi – ikään kuin erikoissairaanhoidolliseen käsittelyyn perusterveydenhuollon ollessa riittämätön.

Projektin myötä myös luodaan seinättömiä työ- ja kasvupajoja, joissa vapaaehtoistyön ja erilaisin työllisyystoimenpiteiden kautta voidaan mahdollistaa yksilön omaelämänhallintaa sekä muita positiivisesti elämään vaikuttavien tekijöiden lisääntymistä. Eri järjestöihin toiminnalliset pajat mahdollistavat vapaaehtoisten ja muiden liikuttamisen laajasti.

Koska suurin osa projektiin osallistuvista yhteistyötahoista omaa kristillisen ihmiskäsityksen, on tämänkin projektin ydin olemus syvästi juurtuneena kristillisiin arvoihin. Näiden arvojen ansiosta projektin vastuulliset ja taustayhteisö (OR) kokevat auttavansa lähimmäistä mahdollisimman kokonaisvaltaisesti – huomioiden ihmisen koko kolminaisuuden. Ja niin kuin Operaatio Ruokakassin auttamisluonteeseen kuuluu, se auttaa avuntarvitsijaa sen iästä, sukupuolesta, rodusta, uskonnollisesta tai uskonnottomasta vakaumuksesta riippumatta.

Palkatut työntekijät ovat nimeltään

Jari Niemelä
Koordinaattori

Erja Mäenpää
ohjaaja

Lottariina Hämäläinen(äitiyslomalla)

Lisätietoja antavat projektin työntekijät. Ota yhteyttä!